Recht in Nederland

Nieuws

Over de uitzetting van vluchtelingen.

Wij, inwoners van Nederland, hebben met meerderheid van stemmen voor de democratie gekozen.
Dat betekent dat wij zelf onze bestuurder kiezen. Wij stemmen op die mensen waar wij vertrouwen in hebben, die onze belangen het beste kunnen behartigen. Vervolgens maken wij regels en wetten waar een ieder zich aan dient te onderwerpen om zo ons land veilig en leefbaar te houden. Om die wetten en regels en uitvoer te brengen zetten wij vakbekwame mensen in, die door andere vakbekwame mensen ook nog gecontroleerd worden. Dan worden die regels en wetten ten uitvoer gebracht, dat willen wij Nederlanders graag. Wij wonen graag in een veilige omgeving.
En ja, er zijn altijd wel enkelen die zich niet aan de geldende afspraken houden, maar die leggen wij dan sancties op in de vorm van boetes en straffen zodat mensen leren zich toch maar naar de hier geldende regels te vervoegen. Wij willen een fijne samenleving.
Volgens die regels en wetten moesten er onlangs twee kinderen terug naar hun land van herkomst, dat wilden zij om diverse redenen niet.
Onze wet ( de wet waar wij mee ingestemd hebben) schreef voor dat het terecht was dat die kinderen uitgewezen werden.
Vervolgens wisten de twee kinderen en hun familie de aandacht van de media te trekken. Hun verhaal kwam uitgebreid aan bod in de kranten, op tv, radio en op social media. Veel mensen protesteerden tegen de uitzetting: “Dit klopt niet”, riepen die mensen.
Afgevaardigden van ons, die mensen die wij zelf gekozen hebben, werden bedreigd, moesten zelfs onderduiken omdat ze vreesden voor hun leven.
De mensen die onze wetten ten uitvoer brengen wisten zich geen raad: “Wij hebben ons werk toch goed gedaan”?

Daarom heb ik wat vragen:

  • Gelden die wetten dan alleen voor mensen die geen media aandacht krijgen?
  • Hebben wij massaal verkeerd gestemd?
  • Gelden de wetten alleen voor anderen?

Zijn die bedreigers er zich van bewust dat zij zich verlagen tot het verstandelijk niveau van een visstick? Hoezo veilige samenleving?

Introductie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis tempus tempor dolor vitae vestibulum. Integer pellentesque semper neque vitae ullamcorper. Aliquam mollis pretium tempus. Maecenas vestibulum, felis lacinia facilisis fringilla, nisl magna accumsan urna, ut laoreet neque lectus vitae diam. Fusce ac convallis libero. Sed sed lobortis nibh. Etiam pellentesque gravida arcu sit amet vestibulum. Aenean vel mi a odio egestas pellentesque. Duis auctor augue iaculis erat mollis tincidunt.